(Je kan ook de video bekijken onderaan het bericht)

Ik wil graag met jullie een praktijkverhaal delen. Gewoon omdat het soms wat lastig is om in te schatten wat regressietherapie voor je kan doen.

Ik wil graag het verhaal van Mieke (natuurlijk niet haar eigen naam want i.v.m. de wet op de privacy kan en wil ik die niet met jullie delen. Natuurlijk heb ik wel toestemming gevraagd om dit te mogen plaatsen) met jullie delen.

Tijdens het voorgesprek gaf Mieke aan dat ze ‘ingestort’ was tijdens een praktische opdracht bij een huiswerkgroep. Ze heeft de opdracht huilend onderbroken en was niet meer in staat om verder te gaan. Volledige black-out. Tijdens het analyseren wat er was gebeurd werd duidelijk dat ze ( wederom) over haar grenzen was gegaan. Ze voelde zich steeds kleiner en incompetenter worden tijdens het bespreken van de verslagen. En er kwam een enorm gevoel naar boven van ‘ik ben niet goed genoeg’ tijdens de oefening. Ze schrok enorm van de kracht waarmee dit los kwam. En nu we het wederom bespreken komt dat enorme gevoel van ‘ik ben niet goed genoeg’ bijna onverminderd krachtig weer naar boven. Haar hele lichaam reageert.  Door de heftige reactie nu ook weer wist ze meteen dat ze hiermee aan de slag moest.

We hebben afgesproken om ‘ik ben niet goed genoeg’ aan te pakken.

Dat is dus het uitgangspunt van de sessie.

 

De sessie

Als ze terug gaat naar het eerste moment dat ze voelt dat ze niet goed genoeg is, is ze 5 jaar. Ze ziet een donkere energie die haar vertelt dat ze ‘niet goed genoeg is’. Ze is eenzaam en verdrietig. Ze mag niet meespelen met andere kinderen die haar raar en lelijk vinden. Haar zus mag wel meespelen. Ze is enorm verdrietig en eenzaam. Als we verder kijken ziet ze in haar kamer drie energieën.

Het wordt het duidelijk dat er 1 een vrouw is. Zij is dreigend, groot, imponerend en niet gelukkig. Ze geeft aan dat het haar (Mieke) eigen schuld is.

De tweede energie is een jongen. Hij staat naast zijn moeder (blijkt later) en is onderdanig. Hij doet niet veel.

De derde energie is een meisje. Zij is ongeveer 13 en staat schuin achter haar moeder. Ze verschuilt zich achter haar rokken zoals kinderen kunnen doen. Ze is niet gelukkig maar heeft nog geen eigen wil.

De vrouw wil haar kracht en daardoor voelt ze zich regelmatig zwak. Als Mieke over haar schouder kijk zie ik dat ze uit elkaar wordt gerukt. Het is heel gewelddadig en pijnlijk. Ze ziet het gebeuren en wil haar helpen maar ze wordt tegengehouden en kan dat dus niet. We maken de vrouw weer heel. Terug als 5jarige neemt Mieke het besluit; ze is niet goed genoeg. Ik ga nooit meer deelnemen aan het leven. Ik kan niet staan voor mezelf, geen vertrouwen, geen verbinding. Mieke is heel verdrietig als ze dat voelt. Maar ze kon het niet anders reageren want ze had geen voorbeeld hoe dat dan moest. Ze heeft geen steun van haar familie wat dit betreft.

Haar volgende moment werd getriggerd toen ze op de MAVO was. Haar zus komt naar haar toe om te vertellen dat ze een 1 heeft voor haar proefwerk. Haar leraar had het haar zus vertelt en zij kwam dat even onder mijn neus wrijven. Ze is boos op haar zus maar zeker ook op de leraar. Ze besluit dat ze ‘het beter moet doen’ en  ‘ik snap het nooit’. Ze vindt het niet eerlijk en ervaart jaloezie.

Door bepaalde technieken in te zetten ziet haar zus eindelijk de impact van de gebeurtenis. Dit wordt besproken en doorgewerkt. Ook wordt er verloren energie teruggehaald bij de vrouw in de vorm van ‘helder weten’ en haar ‘derde oog’. Ze krijgt ook heling terug op haar rug (waar ze altijd pijn heeft). Ze komt weer thuis bij mezelf.

Ondertussen verteld Mieke dat ze ontzettende pijn in mijn oor heeft. Dit geeft aan dat er nog iets ‘zit’ wat nog verwerkt moet worden. Dit heeft te maken met ‘niet goed genoeg’ en ‘je mag er zijn’. Als we dat verder gaan onderzoeken komt er een hele grote enge man haar ruimte binnen. Hij is echt eng! Hij is geïrriteerd en boos. De enge man ziet er in flitsen uit als haar ex-vriend. Het blijkt een aangehechte energie te zijn  die van ex overgegaan is tijdens gemeenschap naar haar. Het heeft zich genesteld in haar bekkengebied. We verwerken de gebeurtenis en maken het energetisch schoon. Mieke krijgt onschuld / vertrouwen en zorgeloos genieten terug. De verloren energie die bij haar ex-vriend is achtergebleven heeft de vorm van een rode doek die bij haar hart weer naar binnen gaat. Het staat voor zelfliefde en houden van.

Alles is doorgewerkt, gezien en uitgewisseld. De inzichten zijn helder. Mieke weet nu dat de vastgezette gedachten niet meer horen bij het hier en nu. Dat zijn gedachten die horen bij een gekwetst innerlijk kind. Een innerlijk kind wat nu geheeld is. Door deze inzichten en de verwerking kan ze de overtuiging ‘ik ben niet goed genoeg’ los laten.

Natuurlijk controleren we dat nog even en ik laat haar nogmaals herhalen ‘ik ben niet goed genoeg’.  Dit keer reageert ze veel minder heftig. Het gaat en voelt goed. Het is nog niet helemaal weg maar het verschil is enorm. Ze gaat merkbaar lichter naar huis.

Het resultaat

Drie weken later laat ze me weten weer een praktijk opdracht te hebben moeten maken. En weer was ze nerveus. Maar dit keer is ze niet ingestort. Verre van, dit keer heeft ze haar grens aangegeven en uitgesproken als eerste te willen presenteren. En het ging goed. En ook de feedback kon ze goed ontvangen. Ze heeft er nog een gevoeligheid op maar ze wordt er niet meer door belemmerd.

Wat een verschil!

 

Mijn vraag aan jou;

Heb jij iets waar je veel heftiger op reageert dan dat eigenlijk in dezelfde situatie zou moeten?

 

Wil je meer informatie? Wil je erover praten? Wil je hulp? Laat het me weten.

Via de website kan je contact opnemen en/of een afspraak maken.  Ook kan je hieronder je reactie kwijt.

Liefs, Ritska
(Delen = lief!)

Afbeelding van Anemone123 via Pixabay