Transformatie coaching

BEHOEFTE AAN EEN GOED GESPREK?

Om weer orde in je hoofd te krijgen?
Omdat je je naaste omgeving niet wilt ‘belasten’ met jou ‘gedoe?
Of gewoon omdat je hoofd zo vol is?  

Ik ga je niet vertellen wat je wilt horen, maar ik ga je vertellen wat je moet horen.

Coaching is vooral gericht op je persoonlijke ontwikkeling. Overtuigingen, oordelen, belemmeringen en dat kritische stemmetje in je hoofd kunnen je behoorlijk in de weg zitten. Ze zorgen ervoor dat je elke keer je patronen en overtuigingen herhaalt, zodat je in een vicieuze cirkel terecht kan komen. Het blokkeert als het ware je persoonlijke ontwikkeling. En zorgt ervoor dat je eigen kwaliteiten, karakter en zelfbewustzijn soms nogal onder gesneeuwd raken. Door inzicht en bewustwording te krijgen in je patronen en overtuigingen, kan je ruimte creëren voor zelfkennis en zelfinzicht. Door dit te combineren met je lichaamsgewaarwording en deze te verankeren in je lichaam ontstaat er een brug tussen je hoofd en je hart. Dit geeft je de ruimte voor persoonlijke groei.

 

Doel van coaching

Het uiteindelijke doel van de coaching is dat je door inzicht uit de cirkel stapt en helderheid krijgt in je functioneren. Dat je zelfvertrouwen toeneemt en dat je zelfstandig verder kan met de handvatten die ik je heb aangereikt. Dat geeft je de mogelijkheid om je leven zo vorm te geven dat het weer bij je past en zonder belemmeringen stroomt.  Het zorgt voor balans, rust en ruimte.

 

Hoe gaat een sessie?

Coaching is een gesprekstherapie. We zullen dan ook voornamelijk in gesprek zijn samen. Natuurlijk kan ik gebruik maken van verschillende technieken en die zal ik dan ook naar eigen inzicht inzetten. 

Wat levert het op?
Inzicht en handvatten om je eigen leven weer vorm en richting te geven. Meer controle, zelfbewustzijn en zelfvertrouwen dat zorgt voor beter functioneren, meer energie en vitaliteit.  

Voor wie?

Ben je bereid kritisch naar zichzelf te kijken ook al is dat niet altijd leuk? Je eigen problemen aan te pakken ook al is dat soms best pittig? En 100% eigen verantwoordelijkheid te nemen voor je eigen leven?  Gefeliciteerd! Dan is dit zéker iets voor jou!

Voor wie niet?
Deze coaching is niet altijd geschikt in combinatie met bepaald medicijngebruik of bepaalde stoornissen. Twijfel je? Bel dan even zodat we daar gezamenlijk over kunnen brainstormen.

 

Heb je interesse?

Super! Eerst spreken we een intake af. Dit om je problematiek, je patronen en je achtergrond (waar nodig) in kaart te brengen en om een plan op te stellen. Dit plan kan 1 sessie zijn of eventueel een (mini)traject. Ook stemmen we af of we een goede match zijn. Beiden moeten namelijk het vertrouwen hebben dat we een goede combinatie zijn. Anders werkt het niet. Hebben we beiden een goed gevoel dan spreken we de sessie af (op dat moment of een aantal dagen later). 

Voorafgaande aan een reguliere sessie nemen we kort door wat je die sessie wilt aanpakken. Daarna gaan we aan de slag. Na de sessie bespreken we kort welke inzichten je hebt verkregen en krijg je eventueel “huiswerk” mee zodat je je nieuwe patroon kan verankeren en nieuwe handvatten kan toepassen. 

“De afstand tussen jouw dromen en de realiteit noemen we actie”.

– Ritska