TRANSPERSOONLIJKE REGRESSIE EN ReIncarnatieTHERAPIE  

Wat is dat?

In regressietherapie gaan we ervan uit dat trauma’s en problemen ontstaan op het moment dat je niet in staat bent iets te doen. Je kan niet vechten of weg (Fight or flight response) maar je bevriest. Er stagneert dus iets omdat je iets niet kunt plaatsen, je niet kan reageren zoals jij zou willen of omdat iets heel overweldigend is. Tijdens die stagnatie zet je het gevoel vast van dat moment en vaak ook een gedachte. Dat zorgt ervoor dat er een patroon ontstaat of een overgevoeligheid, wat er weer voor zorgt dat je buiten proportioneel reageert (triggert) op bepaalde situaties. Als je deze problemen/patronen niet aanpakt blijven ze terugkomen in je leven. Net zo lang tot je ze wel aanpakt. 

Transpersoonlijk komt van het Latijnse woord “trans” (boven) en “persona” van het woord persoonlijkheid. Dus kort door de bocht kan je het uitleggen als “boven je persoonlijkheid (bewustzijn) uit stijgen”. Dit gebeurd via een “trance”. (Voor de wat minder “zweverige” onder ons; als je een goed boek leest en je bent daar zo in verdiept dat je niemand meer hoort, ben je ook in trance). Doordat je ervaart wát er is gebeurd en dit zonder oordeel objectief kan bekijken (je ego/bewustzijn is er tussen uit door de ‘trance’) kan je de pijn en het vastgezette oordeel losmaken waardoor je hier vanaf dat moment minder op reageert (triggert) of last van hebt. Dit kan in je huidige leven zijn ontstaan (Regressie) en/of in een vorig leven (Reïncarnatie). Door inzicht en actief actie hierop nemen kan je de pijn loslaten. 

Hoe gaat een sessie?

Tijdens een sessie werken we met een trance. Dit is een natuurlijke staat van bewustzijn die we verdiepen door het te koppelen aan een gevoel, emotie, situatie of lichaamsgevoel. Tijdens deze trance ben je je bewust dat je op de bank ligt in de praktijk, maar kan je tegelijkertijd bepaalde ervaringen herbeleven (denk aan dat boek). Je houdt dus de controle over de sessie. Ik stuur alleen bij waar nodig en door vragen te stellen begeleid ik je op jouw reis naar datgene wat je inzicht geeft in de problematiek die we op dat moment aanpakken.  Doordat je via het onderbewustzijn werkt “vallen er kwartjes” en begrijp je wat er is gebeurd, wat je hebt vastgezet, welke conclusies je daaruit hebt getrokken en wat de gevolgen zijn voor het hier en nu (patronen, overgevoeligheid/triggers) en in welke mate ze je nog belemmeren.

Wat levert het op?
Inzicht! Waardoor je patronen doorbreekt, overgevoeligheden/triggers loslaat, oude pijn heelt en je weer controle krijgt over je leven. Je lichaam en ziel zijn meer in balans en je krijgt inzicht in je eigen functioneren. De verbinding met jezelf is hersteld, waardoor jij in staat bent om verder te groeien in je eigen proces. En je eigenwaarde is weer op een niveau wat gezond en in balans is, waardoor je in staat bent kritisch en liefdevol naar jezelf en  je eigen proces te kijken.

Iets voor jou?

Ben je bereid kritisch naar zichzelf te kijken ook al is dat niet altijd leuk? Je eigen problemen aan te pakken ook al is dat soms best pittig? En 100% eigen verantwoordelijkheid te nemen voor je eigen leven? Dan help ik je graag.

We plannen eerst samen een intake in zodat we je problematiek, je patronen en je achtergrond (waar nodig) in kaart kunnen brengen en om een plan op te stellen. Dit plan kan 1 sessie zijn of eventueel een (mini)traject. Ook stemmen we af of we een goede match zijn. Beiden moeten namelijk het vertrouwen hebben dat we een goede combinatie zijn. Anders werkt het niet. Hebben we beiden een goed gevoel dan spreken we de sessie af (op dat moment of een aantal dagen later). 

“Logica brengt je van A naar B.
Je onderbewustzijn brengt je overal”.

– Ritska