JOEP DURFT NIET TE ZWEMMEN

Persoonlijke noot?

Als je wilt dat ik een persoonlijk berichtje voorin het boekje schrijf kan je dat aangeven in het opmerkingenveld. Óf de exacte tekst (als het bijvoorbeeld een kadootje is voor iemand anders. Óf geef aan ‘verras me maar’ en dan verzin ik iets). 

JOEP DURFT NIET TE ZWEMMEN

Joep durft niet te zwemmen; hij is elke keer weer bang wanneer hij bij het zwembad aan de rand staat. Als hij in zijn fantasie op zoek gaat waar de angst vandaan komt, komt hij in contact met Els. Samen gaan ze op ontdekkingsreis en zorgen ze dat de angst verdwijnt, zodat ze ieder weer hun eigen weg kunnen gaan. Daarna kan Joep eindelijk zonder angst zwemmen, met veel plezier.

Reïncarnatie- en regressietherapeut Ritska van der Zee schreef dit boekje voor kinderen, ouders en therapeuten om inzicht te geven dat je angst (of andere emoties) niet altijd rationeel kunt verklaren, maar dat het tóch heel voelbaar is en zelfs in de weg kan zitten. Het boekje is bedoeld als handvat om anders te kijken naar wat er speelt en hoe dit op een andere manier te benaderen; een innerlijke reis waarbij je teruggaat naar de oorsprong en dit stuk heelt. Natuurlijk is het ook gewoon een leuk boekje, dat aanzet om in met elkaar in gesprek te gaan over wat er in het kind omgaat. Hoe gek het misschien ook lijkt; juist door het samen bespreekbaar te maken, kom je in verbinding met elkaar. De mooie illustraties van Nancy de Zwart sieren de bladzijdes en versterken het verhaal.

Een boekje vol avontuur, inspiratie en magie! En de prachtige illustraties maken het helemaal compleet.

Hoe cool is dat!

 

€17,99 incl btw

Reviews

Mooi en leerzaam, zeker voor de papa en mama’s van het kindje die bang is, door dit verhaal kunnen ze het oplossen! Als je bang bent in het water, en dit verhaal leest, dat iemand je kan helpen, en dat je iemand op tijd moet helpen als je bang bent voor iets!

Dan helpt het om met een praatmevrouw of iemand te praten die er iets van weet!

Mika (9 jaar)

Wat ontzettend leuk geschreven boekje met prachtige tekeningen erbij. Ik vind het knap hoe je deze, toch wel ingewikkelde, methode zo simpel hebt weten te omschrijven.

Zowel mijn dochter (10 jaar) als zoon (7 jaar) vonden het een leuk verhaal en leefden helemaal mee met Joep. Mijn zoon vond het zelfs een beetje spannend toen Joep, Els voor het eerst zag. Beide hopen heel erg dat er nog meer van dit soort boekjes komen over andere onderwerpen/situaties. Mijn dochter vindt het erg interessant en zouden er graag meer over lezen. Heel anders dan de boeken die ze normaal leest (en dat zijn er al veel en heel divers), dat vond ze erg verfrissend.

Nelleke, Femke en Marijn

Dit helder en vlot geschreven boekje is een “must-have” voor iedereen die met kinderen werkt. Het legt zeer helder uit hoe angsten zich door verschillende levens heen kunnen bewegen. Het geeft ook een mooie opening voor kinderen om over hun eigen angsten te praten. Ik gebruik het boekje regelmatig in mijn praktijk. Kinderen voelen zich erdoor minder raar of vreemd dat ze angsten hebben die niet te verklaren zijn met een gebeurtenis in het huidige leven. 

Marlies Lageweg

Regressietherapeut

Dat de huidige tijd onze waarneming in een ongelooflijk rap tempo doet veranderen, is duidelijk. Over het leven, over onszelf, over de ander en vooral over de vraag of we inderdaad méér kunnen zijn dan alleen maar een lichaam. Wat voor een kind nog logisch kan voelen, is voor veel volwassenen, eenmaal aangepast aan en afgeleid door de moderne wereld, vaak ver weggedreven. Onze voornamelijk rationeel ingerichte samenleving laat immers weinig ruimte voor spiritualiteit, voor bewustzijn. De mogelijkheid echter dat veel van onze klachten voortkomen uit een weliswaar niet direct zichtbare- maar tevens zéér levende, concrete wereld wordt meer en meer omarmd. Een innerlijke belevingswereld, voor iedereen toegankelijk in de juiste afstemming, als een bron van persoonlijke informatie en vergeten logica.

Het is van alle tijden dat sommige personen als pioniers voorgaan in het exploreren van nieuwe werkvelden, van nieuwe benaderingen en mogelijkheden aangaande allerlei menselijke levensdomeinen. Ritska is zo iemand. Haar beschreven verhaal over ‘Joep die niet durft te zwemmen’, geeft niet alleen een fascinerende inkijk in de oorzakelijkheid van dergelijke angsten, maar ook hoe deze oplosbaar zijn. Het verhaal staat overigens niet op zich. Talloze ervaringen uit de praktijk van de regressie-reïncarnatietherapie tonen vergelijkbare relazen met opzienbarende herstelprocessen als gevolg. Vooral ook voor kinderen.

Wanneer wij weer leren vertrouwen op het feit dat er ontzettend veel levensechte verhalen, ingrijpende ervaringen, en onafgeronde gebeurtenissen in onszelf opgeslagen liggen met de behoefte alsnog tot afronding te komen, openbaart zich een zee aan nieuwe mogelijkheden. Aan het gangbare aanbod van therapeutische werkmethoden kan een hele vruchtbare nieuwe dimensie toegevoegd worden.

Wat ik enorm bewonder van Ritska’s kinderboek is dat deze effectieve werkmethode kinderlijk eenvoudig en juist daardoor krachtig inzichtelijk gemaakt wordt. Met prachtige sprekende illustraties Nieuwsgierig makend en begrijpelijk uiteengezet voor zowel ouders, volwassenen als kinderen.

Een absolute aanrader voor eenieder die in zijn zoektocht naar oplossingen voor allerlei (kinder)angsten en klachten, zijn grenzen wil verleggen.

Maarten Oversier

Auteur Bestaansrecht

Wat een geweldig “regressiesprookje” heb je ter wereld gebracht! Heel erg toegankelijk, makkelijk te lezen en volgen, voor jong en oud, goed uitgebeeld, mooie illustratie tekeningen en positief. Complimenten!  Dit “regressiesprookje” moet niet alleen in de boekenwinkel voor de ouders te vinden zijn, maar ook in de klas, in wachtkamers… en niet alleen maar in NL.

Raimonda

Mijn eerste reactie; het ontroerd me. De angst waar Joep mee te maken heeft is herkenbaar, maar dat zijn angst erkend wordt, er mag zijn en een weg gezocht wordt naar een oplossing en hoe hij dat beleefd ontroerd me.

Als ik terugkijk naar mijzelf als kind en mijn moeder mij dit had gegeven of voorgelezen had ik dat heel fijn gevonden en gevoeld dat het niet erg of gek was om te voelen wat ik voelde. Je kind echt aanvoelen en laten zijn wie hij/zij is en geven wat hij/zij nodig heeft.

Het boekje zou veel meer bereikbaar moet zijn, op school beschikbaar moeten zijn bijvoorbeeld.

Inge

Het is een prachtig, intrigerend verhaal. Het is een mooie manier om kinderen te vertellen waar bepaalde angsten of gevoelens vandaan kunnen komen. Het is heel waardevol dat we als ouders leren om verder te ‘kijken’ dan dat je in de eerste instantie ziet in het gedrag van je kind. Heel mooi om te lezen hoe regressietherapie kan helpen, ook bij kinderen.

Het is een prachtig boek wat zich leent voor deel 2!

Corine

“Lezen is dromen met je ogen open”

-Onbekend