Reviews

In de afgelopen vijfentwintig jaar heb ik veel aan ontwikkeling gedaan op persoonlijk, emotioneel en spiritueel gebied. Op die weg heb ik mijn schaduwkanten leren kennen en kindstukken kunnen helen. Toch was er een groot stuk dat nog mocht worden aangekeken. Iets dat heel diep zat en waarbij ik voelde dat Ritska kon helpen. De eerste sessie was er een lange intake. Er was veel ruimte om mijn verhaal te doen. Dat was heel fijn!

Er volgde een verrassende geboorte opdracht. Zonder angst of enig onzekerheid wurmde ik me dit keer door het geboortekanaal. Wat een verademing. Ik voelde me welkom op aarde en omringt door moeder Maria en engelen. In de tweede afspraak, liggend op de sofa, gingen we via regressie therapie de diepte in. Alsof ik door een verrekijker naar een ander leven keek. Puzzelstukjes vielen op de juiste plek. Eerdere ervaringen uit innerlijk werk, visioen’s e.d. kwamen samen. Het was een intense reis die me inzicht heeft gegeven in hoe mijn ziel nog verbonden was met een eerder geleefd thema. Ik ben geboren met het lostgetal 9 wat gaat over karma uitwerken. Het voelt dat ik daarin met dit werk een belangrijke stap heb gemaakt. Sinds de sessies voel ik me meer in mijn kracht, zelfverzekerd en op mijn plek.

Ik heb de begeleiding als heel treffend ervaren. Ritska weet je erbij te houden op doortastende wijze.

Lea de Jong

Na aanleiding van een aantal goede gesprekken met een erg goede vriend een afspraak gemaakt bij Ritska.

Aanleiding hiervoor waren de dagelijkse problemen waar ik tegenaan liep van een laag eigenwaarde, jeugdtrauma’s die de kop weer opstaken of het uit het niet een woedeaanval beleven.

Hier was ik klaar mee en heb contact gelegd met Ritska.

De eerste afspraak een was een intake en daarna een goed gesprek.

Tijdens de sessies kruip je in het onderbewustzijn en door de zeer specifieke vragen die ze aan mij stelde, herbeleefde ik bepaalde situaties uit het verleden en zelfs uit vorig leven.

Hierdoor kreeg ik de mogelijkheid om vanuit een ander perspectief de situaties te herzien en te begrijpen wat het daadwerkelijk betekende.

Gaandeweg in het proces werd mij duidelijk waar bepaalde reacties uit voort kwamen.

Al bij al een mooie en emotionele reis afgelegd waarbij ik inmiddels erg veel rust gevonden heb en weer volledig achter mij als persoon kan staan.

De frustraties en agressie achter mij gelaten en klaar voor een nieuwe stap in het leven.

Wouter

Rond oktober 2021 besloten mijn partner en ik alles om te gooien en te kiezen voor het leven dat we écht wilden leven… zoveel mogelijk zelfvoorzienend leven op een zelf gebouwde/gerenoveerde boerderij ergens in Portugal. Deze stap nemen maakte veel los in mij en ik kreeg daardoor sterk het gevoel hier iets mee te moeten doen voordat we zouden vertrekken. Zo kwam ik terecht bij Ritska…

Alle sessies die ik bij haar gehad heb ging ik met een beetje lood in mijn schoenen heen en liep ik soms bijna dansend, maar altijd zoveel lichter naar buiten.

Bij Ritska heb ik mij 100% op mijn gemak gevoeld en mezelf kunnen zijn.

En wat ik nooit had kunnen bedenken is dat deze voorbereiding op mijn vertrek uit Nederland een begin geweest is in het openen van een ontwikkelingsweg in mijzelf die waarschijnlijk nooit zal stoppen. Ik ben je heel dankbaar Ritska, voor de veilige plek die je creëerde en de opening kreeg om mezelf écht te leren kennen, te zijn weinig wil zijn.

Liefs Inge

Ik heb Ritska via google search gevonden en na het lezen van een aantal reviews en het bekijken van haar website was ik toch wel benieuwd.

Ik heb een aantal gesprekken met haar gehad en die waren telkens heel diepgaand, eye-openend, geruststellend en nog zoveel meer.

Ze heeft mij nieuwe manier geleerd om te kijken naar het verleden maar tevens oog te hebben voor het heden en de toekomst. Nooit een oordeel of wijzende vinger….integendeel. Een warm woord dat telkens als een geruststellend schouderklopje aanvoelde. Ritska blijft voor mij de eerste persoon aan wie ik vanaf nu denk wanneer ik even een “momentje” heb. She is only a phone call away.

Dankjewel Ritska, ook voor al het ongezegde.

– Els

Tijdens de regressie sessie kwamen er andere dingen naar boven dan dat ik mij had kunnen bedenken. Ritska heeft in gesprek mij prima geholpen om dit te kunnen begrijpen.
Contact met Ritska was heel gemoedelijk en dat heb ik als prettig ervaren.

– B

ONLINE sessie

Ritska maakte het door haar site opgeroepen gevoel meer dan waar. Ondanks de fysiek afstand heeft, mijn intussen overleden, vrouw zich door haar zeer omhuld gevoeld. Ik weet zeker dat zij haar, als therapeute en als mens, van harte aan zou raden en ik kan dat alleen maar onderschrijven.

– Friso

Ik voelde me zeer op mijn gemak bij jou. Je straalt deskundigheid, rust en vertrouwen uit. Je kon alles goed uitleggen en legde verbanden tussen verschillende kwesties die mij spelen. Je kon uit mijn (wat warrige) verhaal de essentie halen waar het om ging en was ook praktisch in de zin dat je mijn valkuilen goed kon afbakenen, zodat je mij gericht kon helpen.

– P

‘Ik kan Ritska van harte aanbevelen als therapeut.  Ik heb haar onder meer meegemaakt als student bij de opleiding regressietherapie van Tasso Instituut, bij lessen en in de huiswerk (oefen)groep die ik begeleidde. Ook was ik een van de beoordelaars bij de Case presentaties, waarmee ze de opleiding afrondde. Ik heb haar in die twee jaar enorm zien groeien en ze kreeg een welverdiende 9 voor haar case presentatie. Ritska gaat de diepte in met haar cliënten; de beste manier om een goed resultaat te krijgen. Ze heeft na Tasso nog een jaar bij ATRB in België gedaan en studeerde af met een scriptie over buitenaardse ervaringen. Cliënten kunnen er dan ook van op aan dat ze raad weet met ‘vreemde’ ervaringen – die ze helpt een plek te geven. En last but not least heeft Ritska een warme, prettige en spontane persoonlijkheid, waarbij veel mensen zich ongetwijfeld meteen op hun gemak zullen voelen. Ik wens Ritska heel veel succes met haar praktijk en hoop dat de mensen die dit lezen haar zullen weten te vinden. Je zult er geen spijt van krijgen!’

– Lanine Booij (docent bij Tasso Instituut)

ONLINE sessie

Bedankt voor wederom weer een fijne sessie, dit keer voor het eerst geheel online wat erg goed ging. Tijdens de sessie was het net of je er gewoon bij was en je navigeerde mij er weer moeiteloos doorheen. Dank je wel!

– Ilona

Ik vind je heel integer en ik had vertrouwen in je, toen ik niet veel met beelden kon merkte je dat voor mij “gevoel” heel belangrijk is. Ik vond het heel bijzonder om mee te maken. De sessie heeft mij ook rust gegeven, maar ook weer vragen, dat is de volgende stap in mijn proces denk ik. Ik vond het een fijne sessie, je bent open en empathisch.

​- Sonja

Positieve onwerkelijke ervaring en benieuwd naar meer, hoe en wat 🙂

– Patrick

Mijn ervaring, ik liep al een tijd met vragen rond en had wel eens van regressie therapie gehoord. Ik ben gewoon gaan zoeken in de omgeving en vond 2 adressen op redelijke afstand. na een bezoek aan beide websites heb ik intuitief voor Ritska gekozen. In mijn sessie ging ik terug naar een ver verleden, het was heftig, maar heeft veel duidelijk gemaakt. Ik heb die dag ook lichamelijk een heel sterke reactie gehad.

Afgelopen jaar had ik weer een vraag en ben opnieuw naar Ritska gegaan. Echter werd dit een totaal andere ervaring. Ik mocht terug naar mijn tijd in de baarmoeder, dit leven. Een heel mooie ervaring, waardoor ik veel heb kunnen verwerken. En nog steeds aan het verwerken ben merkte ik, want recent kwam ik tot de conclusie dat deze ervaring voor mij nog niet afgerond is. Ik heb nu meer handvatten om eerst zelf aan de gang te gaan, maar mocht het toch stagneren, dan weet ik waar ik terecht kan.

– Marja

In het voorjaar van 2022 werd ik door iemand gewezen op Ritska, toen ik aangaf op zoek te zijn naar de mogelijkheden met betrekking tot regressietherapie. Omdat ik al enige jaren het gevoel had ontzettend last te hebben van vooral mezelf in alle dingen die ik graag wílde in mijn leven, maar wat steeds net niet lukte.

Tijdens de sessies is vooral heel duidelijk gebleken dat ik het mezelf altijd veel meer eigen heb gemaakt om dingen vanuit mijn hoofd te redeneren ‘’wat moet ik zeggen’’, ‘’wat wil een ander horen’’, ‘’wat hoort’’. Terwijl diep vanbinnen, vanuit mijn lijf haast wordt geschreeuwd wat ik zélf voel en ben, maar dat negeerde ik maar uit een soort behoefte om mezelf klein, niet bedreigend en onopvallend te houden.

Er zijn geen hele grote wonderen gebeurd, ik mopper nog steeds regelmatig tegen mezelf, maar ik hoor intussen wel heel bewust ook wat ik zélf voel, denk en ben. En daardoor wordt het steeds makkelijker en meer eigen om ernaar te handelen, en wel te zorgen dat ik vanuit mezelf leef.

Ik heb (tot nu) 4 sessies gehad van Ritska, en hoewel elke sessie zijn eigen thema had, afhankelijk van wat er onder de oppervlakte borrelde, was de rode draad daarin vooral; hou alleen wat van jou is, geef terug wat van een ander is. Hou jezelf compleet.

Ondanks dat ik elke sessie opnieuw momenten had waarin mijn hoofd het wilde overnemen wist Ritska mij steeds met een zachte opmerking of vraag terug in mijn lijf en terug in het ‘werk’ te krijgen.

Een absolute aanrader! Dat zegt degene die nu vanuit haar eigen overtuiging hardop en krachtig NEE zegt tegen dingen die niet passen. En daar daarna trots op is, in plaats van zich schuldig voelt want ‘’ohjee, dat mag niet’’. Degene die niet meer in paniek schiet als ze een blok hout in de kachel gooit, terwijl het vuur wat knettert. Maar ook degene die na een ontzettende huilbui kan denken; goh.. Dat lijkt niet alleen op déze situatie van toepassing te zijn. Wat zou hierachter schuilgaan wat maakt dat ik nu zó getriggerd word. Wat een geweldig gevoel is dat! Dankjewel Ritska!

– Angela

ONLINE sessie

Al járenlang voelde ik dat ik een keer regressietherapie wilde proberen, dat ik het goed kon gebruiken, maar toch kwam het er nooit van. Totdat ik Ritska vond en haar energie vanaf haar website, en de heldere toelichting, me direct aansprak. Tijdens de online sessie was het alleen nog maar meer vertrouwd. Ik ben iemand die zich lastig kan overgeven aan een ander, maar Ritska wist een heel open en veilige ruimte te creëren waarin ik volledig mezelf kon zijn. Een bijzondere ‘reis’ met waardevolle inzichten volgde.

Dank je wel Ritska!

– Hedwig 

Ik heb de regressie sessies bij Ritska als erg prettig ervaren. Ze is kundig, met volle aandacht voor mij en al vrij snel kwamen we tot heldere vragen en thema’s waar ik tijdens de sessie meer inzicht in wilde. Tijdens de sessies zijn er dingen uit mijn verleden en onderbewuste naar boven gekomen, waardoor er heling kon ontstaan en ik nu met veel meer vertrouwen en minder ballast in het leven sta. 

– F

Ritska heeft mij heel erg geholpen in het afgelopen half jaar. In alle sessies had ik het idee dat ik mijzelf kon zijn en mijn verhaal kwijt kon. Na elke sessie had ik een voldaan gevoel. Ook was elke sessie erg nuttig en had ik het gevoel dat ik echt wat bereikt had. Je merkt dat Ritska erg kundig is in haar vak. 
 
Zij benadert elk probleem anders, maar altijd wel op de juiste manier. Ook geeft ze je het gevoel dat je alles kwijt kan in een sessie wat je wil. Verder is Ritska iemand die ik vertrouw. Het alles durven vertellen in een sessie is nodig om het probleem op te lossen, daarvoor is het belangrijk dat het klikt; dat is in dit geval 100% zo!
 
Enorm bedankt voor je hulp!

 

– Lin

Jouw kwaliteiten als therapeut vind ik dat je altijd rustig blijft, begripvol, geduldig en zonder oordeel. Je voelt veilig. Je prikt door dingen heen en weet uit een warboel van woorden de essentie te pakken.

– Ilona

Het was ons een genoegen jou te mogen verwelkomen bij onze Belgische Academie voor Transpersoonlijke Regressie, voor je afstudeerjaar Ritska. Ik heb je persoonlijk ervaren als een bijzonder oprechte en authentieke, warme vrouw. Een doorzetter, zeer gedreven en openminded in je groei naar jou heel uniek therapeutschap. Nèt jouw unieke kijk op Regressie maakt je passie en essentie als therapeute extra zichtbaar. Ik kan me zó voorstellen hoe cliënten bij jouw een veilige bedding kunnen vinden. Waar alles er mag zijn wat zich aandient. Een bijzondere weg naar heling…

– Sonia Krahy, mentor/coach/docent/staflid ATRB

Ritska is een kundige, warmhartige therapeut. Ze zet haar kennis èn intuïtie in en werkt zorgvuldig. Haar humor en open karakter maken dat je je gezien èn veilig voelt.

– Linda

Lieve Ritska,

Ik wist niet wat ik mocht verwachten of wat er kon ervaren worden. Jouw respectvolle begeleiding bracht me bij hele mooie ervaringen en diepere inzichten in mezelf. Na een week geniet ik nog steeds na van de sessie. Dit is zeker voor herhaling vatbaar! Een dikke dankjewel voor dit alles!

– Inge

Ritska is een heel fijn persoon waar je meteen een gevoel van vertrouwen bij krijgt. Fijne stem om je door te laten leiden.

– Anouk

Ritska is een hele fijne therapeute, die goed begeleid, doordrukt en doorvraagt waar nodig is. Ik zou d’r zeker aanraden!

– Maurits

Als je een expert zoekt in het vak dan is het Ritska. Het was voor mij een lange zoektocht naar een therapeut die oprecht afgestemd is op mij en ik daardoor alle ruimte kan pakken voor mijn ontwikkeling. Bij Ritska voel me ik veilig. Regressietherapie heeft voor mij binnen een paar sessies al een hoop zwaarte van mijn schouders gehaald. Ik raad het iedereen aan die vastloopt in beperkende overtuigingen, emoties of – gewoon even wilt ventileren.

– Anne-Wil

Ik liep tegen mezelf aan. Zat veel in mijn hoofd, kwam moeilijk bij mijn gevoel en reageerde weleens naar mijn kinderen, zoals ik dat eigenlijk niet zou willen. Ik had weleens gehoord van regressietherapie, was al bezig met wat ontwikkelingen op persoonlijk vlak en besloot de stap te wagen. 

 Ritska heeft me tijdens de sessies meegenomen in het onderbewustzijn, een plek waar alles kan en je creativiteit alle vrijheid heeft. Een magische plek waar alle antwoorden op je vragen verscholen liggen en ze tevoorschijn komen op de momenten dat ze gezien mogen worden. Ritska is een fijn en warm persoon die erg doortastend is. Ze weet precies de juiste vragen te stellen, situaties te onderzoeken, hulp te bieden waar nodig en ruimte te geven aan de gevoelens en emoties die zich aanbieden.

 Ik heb situaties uit mijn jeugd ervaren, innerlijke kindjes gevonden, met mijn overleden oma geknuffeld én vorige levens gezien. Ik heb inzicht gekregen waarom ik op bepaalde manieren reageer en waarom ik mezelf in bepaalde situaties zo gedraag. Het heeft mij rust gebracht, ik kan meer in het hier en nu zijn, maak bewustere keuzes en ben daardoor een fijner mens, echtgenoot en vader. 

 Intens dankbaar voor de sessies en de begeleiding door Ritska, een ervaring en een reis die ik iedereen van harte gun.   

Erik Vermunt

Elke sessie was een bijzondere ervaring die nog weken na resoneerde in mijn dagelijks bestaan en in beweging zette wat in beweging moest komen. Hier ben ik dankbaar voor!

– Sander

Ritska is een therapeut die veel rust uitstraalt en waarbij ik me snel op m’n gemak voelde.

Ik heb voornamelijk regressietherapie bij haar gevolgd en al snel kwamen we tot de kern. Mijn grootste blokkade was verlatingsangst wat ik op jonge leeftijd had opgelopen door de scheiding van m’n ouders.  Door mezelf te verenigen met ‘’m’n kleine ik’’ heb ik de angst teruggebracht tot het normale. Ritska vraagt heel goed door op het moment dat het nodig is en haalt de juiste informatie boven. Zo kreeg ik de inzichten die ik zocht en dat geeft rust. Verder kan ze kort en helder een analyse geven van de complexe zaken in het leven en handvatten meegeven waar je direct wat aan hebt.

– Rob

De behandeling die ik heb ondergaan, was heel fijn en effectief. Ik voelde me begrepen, gehoord en we zijn echt tot de kern van het ‘probleem’ gegaan. De situatie waarin ik zat kenmerkte zich door angst en onveiligheid. Door de behandeling van Ritska heb ik weer vertrouwen in mezelf en weet ik, waar in basis, die gevoelens vandaan komen. Heel bijzonder en een echte aanrader!

– C

Ik waardeer de snelheid waarmee jij een 56 jaar oud probleem (wat ik niet van plan was om te delen) naar boven weet te krijgen waardoor een hedendaags probleem opgelost lijkt te worden ? thx.

– René

Ritska heb ik meerdere keren ontmoet. Niets was haar vreemd. En ik voel me enorm thuis bij haar. Ze begrijpt waar het over gaat, ook daar waar ik geen woorden had. In die sessies heeft ze mij uit mijn “vertrouwde” grot laten komen. Ik verstopte mezelf, kroop weg. Innerlijk, want naar buiten toe leek het allemaal wel goed te gaan. Maar ik kwam er uit en ik ben letterlijk uit die trein gestapt, het perron overgestoken en de trein die daar stond te wachten ingestapt. De koers van mijn leven is met de hulp van Ritska, ten goede van mij, veranderd. Daar ben ik elke dag dankbaar voor!

– Mariëlle

Ik vond dat je er met volle aandacht voor me was tijdens de sessies. Ik voelde me gehoord. Je bleef geduldig, zacht en soms kordaat waar nodig. Ook is mijn ervaring dat alles welkom was, niets is te gek, buitenaardse wezens, kabouters, van de hak op de tak. Ik voelde me serieus genomen of ik nou in een volwassen- of kinderstuk terecht kwam. De manier waarop je verbanden legt en de positieve kant van zaken belicht bewonder ik. Daar word ik blij van. Het uiteindelijke resultaat is verbluffend.

– Annemieke

Ga niet denken oh dat doe ik even, want het is echt pittig. Wil je aan jezelf werken en je patronen doorbreken zal ik zeggen doen. Het heeft mij zoveel meer gebracht en inzichten gegeven. Ritska is heel deskundig en discreet, maar ook een heel warm persoon. Ritska coacht je echt door de sessie heen. IK heb het heel bijzonder en fijn ervaren. IK heb weer een stuk van mezelf teruggevonden en daar ben ik Ritska heel dankbaar voor.

– Geraldine

Je straalt rust en warmte uit en weet goed hoe je bepaalde technieken iets kunt bereiken. Oplossingsgericht hierin. Werkt het een niet dan iets anders proberen. Doe je goed !!!

– Will

Ik voelde mij op mijn gemak. En fijn dat we eerst even een praatje maakten.

– Sophie

Ik kon mij vanaf de allereerste minuut volledig laten vallen, door wormholes laten trekken, veiligheid ervaren en volledig overgeven aan de adequate, aanwezige, zeer fijne begeleiding van Ritska. 
Niets was raar. Alles voelde natuurlijk en zij is zo’n hoge mate open minded dat het onderwerp bijna alledaags leek. Wat het natuurlijk (nog) helemaal niet is. 
Fantastisch, en resulterend in de ideale bedding om vol overgave een reis als dit te kunnen maken. 
Haar vragen waren zeer waardevol voor mij om te kunnen onderzoeken, ontdekken, nodig op die momenten omdat ik er zelf niet op zou zijn gekomen. 
We zijn uren bezig geweest met de sessie, geen enkel moment kreeg ik het gevoel dat wel lang genoeg geduurd had, werkelijk alle tijd werd genomen voor elke stap. Waarbij het laatste stuk waarbij ik een deel van mij mocht integreren een wel heel bijzonder cadeau voor mij was. 
Ik voelde me een ontzettende bofkont en enorm dankbaar dat ik deze sessie mocht ontvangen! 

– Suzanne

“De meest effectieve manier om de wereld te begrijpen,
is door het stellen van een vraag”

– onbekend