De Celestijnse belofte een spiritueel avontuur – boekrecensie

 

Verbaasd vraagt mijn collega/docent/vriendin; heb jij de Celestijnse belofte niet gelezen? Ik antwoord dat ik dat inderdaad niet heb gedaan en dat ik er ook nog nooit van gehoord heb. Hoezo?, was mijn wedervraag. Blijkbaar is dit een veel gelezen boek. Zeker onder ‘spirituele mensen’.  En ik had er geen weet van.

Dus kocht ik het boek.

Het lag lange tijd op kantoor en in de woonkamer. Klaar om gelezen te worden. Maar dat gebeurde niet. Ik was ‘te druk’.

Het boek ging mee op vakantie. Om te lezen, want het is tenslotte een spiritueel avontuur. In mijn gedachte maakte dat het een boek was om bij te ontspannen en geen ‘werkboek’ of vakliteratuur. Goed dus voor de vakantie.

Maar het ging ongelezen weer mee terug naar huis. Ik was samen met mijn lief té druk geweest met Frankrijk verkennen om de rust te vinden eraan te beginnen.

De volgende vakantie ging het boek weer mee. Vol enthousiasme begon ik aan het boek. Nu had ik namelijk wél de rust om eraan te beginnen.  En warempel, het is echt een avonturenboek. Al snel wordt ik erin mee gesleurd en kan het slecht neerleggen. Mijn nieuwsgierige regressiehart wat aangaat op alles wat met energie te maken heeft, groeit. Maar door het avontuur heen zitten diepgaande mooie hoopvolle lessen.

 

Foto door Monstera via Pexels

De Celestijnse belofte gaat over 9 inzichten.

Die je inzicht voor inzicht uitgelegd krijgt door meegenomen te worden in de avonturen van de hoofdrolspeler. Inzichten die ervoor zorgen dat je diepgaande liefdevolle relaties kan opbouwen met jezelf en met anderen. Die ervoor zorgen dat machtsstrijd niet meer ervaren hoeft te worden. En dat als je die ervaart, je die kan neutraliseren. Maar het gaat ook over synchroniciteit*. Het vermogen om een synchroon leven te leiden. Een leven zoals ik het altijd noem; in de flow. Door synchroniciteit staan we open voor een beter contact met je intuïtie waardoor je deze intuïtie beter en makkelijker kan inzetten omdat je het makkelijker herkent. Door deze synchroniciteit én het begrijpen waar je vandaan komt (je thuisgezin) kan je beter in flow leven met je karmische pad. Synchroniciteit is een kracht. Het helpt je op het juiste moment, de juiste kans te herkennen en deze in te zetten om het leven te creëren die bij je past. Het leven vanuit je spirituele oorsprong. Het leven zonder beperkingen.

 

Het boek leert je om de synchroniciteit in je leven te stroomlijnen en te vergroten. Om de energie die in alles om ons heen is, in te zetten, te vergroten en te laten stromen. Wat van belang is, is om duidelijkheid te krijgen waar je vandaan komt. Waarom je de keuze hebt gemaakt voor deze ouders. Wat heb je van ze geleerd (of juist niet)? Wat is hun zielsopdracht? Wat is jouw innerlijke drijfveer en zielsopdracht? Ook is het van belang dat je weet wat je verdedigingsmechanisme is. In mijn geval is dat mezelf terugtrekken (wordt het te moeilijk dan trek ik mezelf terug). Nu ik dit weet, kan ik het herkennen en me hieruit terughalen zodat me dit geen energie blijft kosten en ik niet in een kringetje blijf ronddraaien. Wat er weer voor zorgt dat ik weer makkelijker in synchroniciteit kom.

Als we in liefdevolle verbinding met onszelf zijn, ervaar je een vrede die ‘alle verstand te boven gaat’. Je hoeft namelijk niet meer in strijd met jezelf en daarom ook niet met alles om je heen.  Je ervaart een grote innerlijke zekerheid en liefde. En dit geeft rust en energie.

 

Wat zijn de 9 inzichten?

Het eerste inzicht geeft je de opdracht om te kijken op welke manier je leven zich evolueerde. Daarna leer je hoe je een nieuwe kijk op de wereld kan ontwikkelen (het tweede inzicht). Het derde en vierde inzicht gaan over de universele energie. Hoe alles verbonden is en hoe je de energie kan bewegen en inzetten voor je levenspad en voor je liefdevolle verbindingen. Ook hoe je de hogere energiebron (het goddelijke) kan inzetten om menselijke conflicten (en die zijn er behoorlijk veel weten we allemaal) te beëindigen.  Dat is het vijfde inzicht. En het zesde inzicht verteld hoe je je herhaalde drama kan loslaten zodat deze niet meer in de weg staat van je energie verbinding met jezelf en de anderen om je heen. Het zevende inzicht leert je hoe je, door vooral vragen te blijven stellen, intuïtief aan te voelen wat we moeten doen om in onze ‘flow’ te blijven. In deze flow zit ons eigen geluksgevoel. In het achtste inzicht ontvang je kennis om het beste in anderen naar boven te halen. Het negende inzicht gaat over het verhogen van ons trillingsniveau wat ervoor zorgt dat we lichter en zuiverder worden. Spiritueler kan je zeggen. Meer in tune met de goddelijke of universele energie.

 

En de praktijk?

Het boek geeft achterin een korte handleiding hoe je het zelf kan gaan inzetten. Lekker duidelijk en praktisch. En ik moet zeggen dat ik dat als heel fijn heb ervaren omdat ik zo geïnspireerd was dat ik ook daadwerkelijk daad bij woord wilde voegen.

 

Maar even terug naar het begin.

Ik kende het boek niet. Het lag al een tijdje klaar om gelezen te worden maar ‘het kwam er niet van’. Tot de vakantie. Een vakantie die ik heel hard nodig had om ‘op te laden’. Ik had tenslotte zo hard gewerkt. Om weer energie op te doen om weer te kunnen knallen in de praktijk. Om weer mijn energie te laten borrelen voor nieuwe inspirerende ideeën die jullie kan helpen om verder te komen met jullie persoonlijke proces. Om weer de flow te kunnen voelen waar ik zoveel belang aan hecht sinds ik hem ontdekt heb.

En terwijl ik het boek las was voor mij volkomen duidelijk waarom ik het nog niet gelezen had. Het was nog niet ‘mijn tijd’ geweest. Door alle persoonlijke worstelingen en groei van de laatste jaren. Door het starten van de praktijk en het op de harde manier ontdekken hoe belangrijk het was om deze op ‘mijn unieke manier’ vorm te geven (soms tegen alle verstandige doorgewinterde ideeën van succesvolle mensen in). En door te ervaren hoe mijn levensflow en mijn energie werkte en deze anders in te zetten, was ik er nu pas aan toe. Kon ik nu pas zien hoe alles samen viel. Synchroniciteit*.

Als ik eerder het boek gelezen had, had ik het waarschijnlijk gelezen als avonturenboek. Helemaal goed natuurlijk want het is echt een heel leuk boek. Maar nu kon ik bij elke bladzijde, bij elke uitleg, bij elke nieuwe aanwijzing herkenning ervaren.  Door het lezen kwam ik erachter waarom ik zo ‘aan’ ging op dit prachtige boek. Ik ben altijd al heel gevoelig geweest voor energie. Ik kan het niet alleen voelen maar in sommige omstandigheden ook zien (soms letterlijk en soms met mijn interne oog). Dus alles wat het boek beschreef over energie was duidelijk en vooral ook natuurlijk. Ik heb ondertussen ook uitgewerkt wat de zielendoelen van mijn ouders zijn en van mezelf. Wat ik van ze geleerd heb en wat ik anders toepas in mijn leven omdat het beter bij mij voegt. Beschermingsmechanismes en dramamechanismes zijn in kaart gebracht. Nog echt niet altijd onder controle maar ik herken ze makkelijker en daardoor blijven ze niet ‘door gedraaid’ worden maar ben ik in staat ze eerder te stoppen.  Ook heb ik synchroniciteit door intuïtie ervaren en zelfs al videootjes over dit onderwerp gemaakt  voor zowel Instagram als mijn online training. Dit zorgde ervoor dat het boek een soort leidraad werd die ik herkende en wilde verdiepen. Terwijl ik ondertussen meegezogen werd door de avonturen en ervaringen van de personages in het boek. Personages die steeds  dichter bij hun eigen innerlijke kern kwamen. Hun essentie.

In al deze facetten herken ik bij mezelf en mijn cliënten in de praktijk. Over veel zaken heb ik al informatie gedeeld op verschillende manieren. Maar vooral; ik heb het ervaren. Tijdens regressiesessies ontvang je belangrijke informatie voor dit proces. Niet voor niets is mijn missie: in vrijheid je eigen keuzes maken die horen bij je authentieke zelf. En degene die daarmee aan de slag gaan, gaan aan de slag met hun eigen intuïtie en synchroniteit door inzicht te verkrijgen in hun authentieke zelf en hun zielsenergie.

Als je in staat bent deze inzichten (ook al is het op kleine schaal) toe te passen zal je merken dat je leven makkelijker en lichter wordt. Je leven komt meer in flow. En dat is niet alleen heel krachtig maar geeft ook veel energie en rust. Je komt dichter bij je authentieke zelf, bij je essentie.

 

Een aanrader dus om te lezen!

En misschien voor mij een aanleiding om er training over te maken.

Als dat zo is; zou je dit interessant vinden en willen deelnemen? Laat het me dan weten. Bij voldoende animo ga ik die training dan ontwikkelen. Dat kan hieronder of via mail, DM of Messenger.

 

Heb je naar aanleiding van deze blog vragen of opmerkingen? Laat het me weten.

Via de website kan je contact opnemen en/of een afspraak maken.  Ook kan je hieronder je reactie kwijt.

 

Sprankelende groet, Ritska

* Synchroniciteit betekent dat er meerdere gebeurtenissen met elkaar verbonden lijken te zijn, waardoor er een positieve of verrassende uitkomst ontstaat. Er heeft geen causaal verband plaatsgevonden tussen deze gebeurtenissen, dus het lijkt op toeval. Jung zag het – naast causaal verband – als een andere manier om dingen te verklaren, waardoor het ‘meer als gewoon toeval’ is.

Wil je het boek kopen?
Voor het gemak is hier de link naar het boek bij Bol.com:
 De Celestijnse Belofte